Ostheopaat & Craniosacraaltherapeut
Koen Devriese

Ostheopaat O.D. Koen Devriese

Gebaseerd op zijn jarenlange ervaring als Ostheopaat en craniosacraal therapeut, komt Koen graag in ’t Hof zijn kennis delen.  Hiervoor organiseren we lezingen, workshops en meerdaagse cursussen.  Voor meer details, neem een kijkje in onze kalender.

De drie grote peilers waarop de osteopaat werkt

  • Pariëtaal: beenderig deel
  • Visceraal: organen en bloedcirculatie
  • Cranio-sacraal: schedel, ruggenmerg en staartbeen

Een banale voetverstuiking kan de oorzaak zijn van rugpijn, of een overbelaste lever kan slaapstoornissen geven. De oorzaak behandelen met uw handen, zonder medicatie of apparatuur. Daarin verschilt de osteopathie met de kinesitherapie.

Bij de eerste consultatie ben je ongeveer een uur bij de osteopaat.

Deze geeft U een uitgebreide vragenlijst. Ook worden radiografiën bekeken en eventueel het bloedonderzoek. Zo veilig werkt een osteopaat. Aan de hand van die gegevens stelt hij een behandelings-
strategie op.

De osteopaat gelooft in de zelfgenezingskracht van het lichaam en wil dit met zijn behandeling te activeren.

Wat is craniale therapie?

Onze schedel bevat verschillende botstukken. Tussen die botstukken heb je de naden die zorgen dat de botstukken kunnen groeien ten opzichte van elkaar. Als er door een bepaald trauma(val op het hoofd of ergens tegen gestoten, geboortetrauma, …) die botstukken niet meer bewegen doordat die schedelnaad vastzit dan ontstaat er een achterstand in de groei van de hersenen.De hersenen groeien mee met de groei van de schedel. Verminderde groei van de schedel veroorzaakt achterstand in de groei van de hersenen. De gevolgen zijn leer- en leesstoornissen, concentratiestoornissen en gedragsstoornissen.