Vrienden van 't Hof

OpdeplekvandeSON VZW ontstond in 2018, toen de eigenaars van de SON-winkel met pensioen gingen en enkele enthousiaste Mechelaars begonnen te dromen van een duurzame, circulaire en holistische, groene plek waar werken en leven in harmonie balans-eren. Mechelaars en scouts en gidsen kennen DE SON en na de eerste winterbar in 2018 volgenden meer evenementen die inzetten op ont-moeting en be-leving opdeplekvandeSON, later omgedoopt tot ‘t Hof bySONder.

Heb je zin om mee je schouders te zetten onder onze ‘werking met een <3 voor de buurt’, schrijf je dan hieronder in als vriend(in) van OpdeplekvandeSON. Zo kunnen we in cocreatie samen nieuwe ideeën in de wereld zetten. 

Je kan je ook inschrijven voor de Bysondere nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze plannen en ontwikkelingen on-site.

In 2021 werd de Bysondere KWEEKplek gerealiseerd geïnspireerd op het idee om eetbare planten te vermeerderen: zaaien, kweken, stekken en uit te wisselen.

Vanuit een netwerk van locaties waar voedselbossen en permacultuur in de (groene) vingers zitten, is ‘t Hof bySONder de stedelijke ankerplaats in verbinding met biologisch producerende locaties op het platteland.

Momenteel komen de Kweekplekmedewerkers elke woensdag en zaterdag van 13u tot 17u samen werken en zorg dragen voor de in-house planten. Ook jouw ‘groene-vinger’-ideeën vinden hier een plek om te aarden en wortel te schieten.

Door Corona vielen andere activiteiten in 2020-2021 een beetje stil.  Niets is minder waar, achter de schermen bereiden we ons voor op een bruisende terugkom, deels on-line en zoveel mogelijk ook on-site.

2022 was het jaar van op adem komen, er werden weer activiteiten georganiseerd: workshops, lezingen, boekvoorstellingen en na 2 jaar ook terug een zomer- en winterbar.

Ondertussen zijn de plannen voor 2023 in opbouw.  Schrijf 5 maart 2023 alvast in je agenda voor een heuse “BYSONDERE WINTERBBQ” in samenwerking met culinaire experten van Julia.